fredag den 10. december 2010

Spareparts in the snow

I got the spareparts home, despite of the snow.

The plan is to build my '31 pick up on this rolling frame, and maybe sell the fiber glass body. But now it's home!



tirsdag den 7. december 2010

Rolling bones...

If things goes well, the PU will be build at the frame, I've just bought. It's a rolling project without the engine. There is a body on top, which I hopefully can sell, or else it will end up i my garage. I just don't think, the Danish weather is stabil enough for an open car...

torsdag den 25. november 2010

Så kom sneen...

Så blev det snevejr i Danmark!


Og mens Ole-Henry står og venter, regner jeg stadig på bremserne. Der har været en del tvivl om beregningen af kræfter, da forskellige bøger har givet forskellige resultater. Men det skulle der gerne være helt styr på nu, og næste skridt bliver at beregne på, om ankerpladen kan holde til det bremsemoment, den bliver udsat for.

søndag den 14. november 2010

En weekend til Scandinavian Custom Show...

... endte med en anden plads for bedste stand!
Jeg var, som annonceret tidligere, med til at hjælpe Pirate Kustomz i deres stand i Bella Cemteret i den forgangne weekend. Brian og Tim havde først en anden aftale, men det endte med, at de fik deres egen stand derinde, efter at de folk, som de skulle have delt stand med, valgte at holde møde uden dem. Det endte derfor med en stand uden lige på udstillingen.

For det fik vi tilkendt en flot andenplads, kun overgået af førnævnte aftalebrydere, hvis stand bestod af en masse rodet '50'er ting og to livebands i løbet af weekenden... Men når man får andre til at gøre arbejdet for én, kan man jo sagtens vinde. Det er ligesom at købe en skærm i en butik- det kan alle andre gøre, men det kræver noget at kunne lave den selv fra bunden!
Så vi laver da bare pokalen om til en førsteplads!

torsdag den 11. november 2010

Nu også på Scandinavian Custom Car Show i Bella!

I forbindelse med, at der afholdes SCCS (http://streetfire.msolutions.as/Default.aspx?SiteID=2) i Bella centeret i weekenden, har jeg fået lov til at hjælpe http://www.piratekustomz.dk/ i deres satand, hvor jeg også får mulighed for at fortælle lidt om mit bremseprojekt. Så er du til SCCS, så kig forbi deres stand og få en snak!

mandag den 25. oktober 2010

Efterårsferie...

Så blev det efterårsferie, og selvom projektet godt kunne bruge noget koncentreret opmærksomhed, blev der også tid til lidt andet.
Mine svigerforældre har ladet mig lave værksted i et af deres udhuse, hvilket er resulteret i, at det skal laves som svigerfar (der er gammel tømmermester) vil have det. Derfor er det endt med, at gulvet udgøres af 32cm stabilgrus, ca. 5cm afrettergrus, 100mm flamenco-isolering og 36mm krydsfiner. Væggene er blevet isoleret med 70mm rockwool og der udenpå blev der skruet gipsplader.
Herunder ses lidt billeder fra byggeriet:


torsdag den 14. oktober 2010

Svar fra Peter Dyrelund

Hej Daniel

Kommentarer med rødt nedenfor.

Venlig hilsen
Peter Dyrelund, Bilinspektør
Trafikstyrelsen, Bilteknisk Afdeling
Danish Transport Authority
www.trafikstyrelsen.dk
-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: s072702@student.dtu.dk [mailto:s072702@student.dtu.dk]
Sendt: 14. oktober 2010 08:52
Til: TS Peter Dyrelund Jakobsen
Emne: Re: SV: Batchelorprojekt - ombygning af bremser på Ford A årg. 1930.

Hej Peter.

Tak for snakken i går! Jeg vil dog lige gerne være sikker på, at jeg harforstået det korrekt.

Jeg forstod på dig, at man ikke typegodkender enkelte ombygninger mere (man har aldrig kunnet få "typegodkendt" ombygninger. Man kan kun få typegodkendt hele biler opbygget af en bilfabrik), og at TÜV merkblatt 751 ikke vil kunne hjælpe mig. (Merkblatt 751 indeholder ikke ombygning af bremser, men kun ombygning af karrrosseri/chassis, andre dæk/fælge, andre fjedre samt motortuning).
Derimod, hvis jeg får et prøvningslaboratorie til at sige, at beregningerne af bremserne viser, at bremserne lever op til kravet, at de ikke går i stykker af konstruktionsændringen under kontinuerlig brug, og at de regner mine påstande efter, så vil jeg fremover kunne syne min egen og andre A-Forder, ombygget som beskrevet, ved at medbringe mine og de andres beregninger. (ja, ved at medbringe prøvningslaboratoriets rapport til synet (som godt kan indeholde en del af dine beregninger, men det kan man ikke se af rapporten))

Hvis en synsmand så er i tvivl, kan han ringe til et register over tilladte ombygninger (ligger det under trafikstyrelsen, eller hvor skal mine beregninger kontrolleres?), og kontrollere rigtigheden af bremseberegningerne. (Der er ikke noget register over tilladte ombygninger, men når ombygningen er godkendt én gang på bilen, så ER bilen jo godkendt med ændringen. En eventuel lille problematik er kun i visse situationer at kunne bevise, at bilen faktisk ER godkendt med ændringen - se nedenfor)
Det vil dog komme til at stå i registreringsattesten, at bilen er konstruktivt ændret, uden at nævne noget om hvordan, men det er registreret i CRM, så synsmanden kan se, hvad det drejer sig om. (ja, der vil stå "Konstruktive ændringer" på registreringsattesten. Anmeldelsesblanketten (udfyldt før syn og påført oplysningerne om de konstruktive ændringer af synsvirksomheden) har du afleveret på motorkontoret og de har mikrofilmet den til CRM - motorregisteret. Det betyder, at politiet kan bede om en udskrift fra registeret i påkommende tilfælde. Synsvirksomheden kan faktisk ikke - eller kun med besvær. Derfor- også i tilfælde af, at man bliver standset af politiet på vejen – vil det være en god idé at tage en fotokopi af anmeldelsesblanketten og lægge i handskerummet, inden man afleverer den på motorkontoret)

Ved at gøre det sådan, vil jeg kunne komme udenom at skulle ud i køretest og derved kunne holde omkostningerne nede.

Er det korrekt forstået?

Mvh Daniel

onsdag den 13. oktober 2010

Ingen typegodkendelse! Men...

Så kom dagen, hvor Peter Dyrelund fra Trafikstyrelsen skulle være gæsteforlæser i faget Køretøjsteknik.
Efter forelæsningen fik jeg mulighed for at lade ham se bremserne, samt at fortælle om min idé. Jeg forstod på ham, at man ikke typegodkender enkelte ombygninger mere, og han mente heller ikke, der står noget i TÜV merkblatt 751, som ellers var der, hvor jeg så en mulighed.
Han sagde derimod, at hvis jeg får et prøvningslaboratorie til at sige, at de beregninger, jeg laver af bremserne, er tilstrækkeligt til at bremserne lever op til kravet, at de ikke går i stykker af konstruktionsændringen under kontinuerlig brug, og at de regner mine påstande efter, så vil jeg fremover kunne syne min egen og andre A-Forder, ombygget som beskrevet, ved at medbringe mine og de andres beregninger. Hvis en synsmand så er i tvivl, kan han ringe til et register overtilladte ombygninger, og kontrollere rigtigheden af bremseberegningerne.
Der kommer dog til at stå i registreringsattesten, at bilen er konstruktivt ændret, uden at nævne noget om hvordan, men det er registreret i CRM, så synsmanden kan se, hvad det drejer sig om.

Så nu skal jeg bare have det på skrift, og så fået beregnet det hele, så ser det ud til at lykkedes alligevel, og endda uden køretest og fordyrende, lange beregninger fra prøvningslaboratorie!
En ændring i afgift må nok påtænkes, men det er trods alt billigt sluppet!

torsdag den 30. september 2010

Typegodkeldelse forældet!

Efter en ellers behagelig samtale med en repræsentant for Teknologisk Institut, blev jeg informeret om, at de nærmest ikke længere foretager typegodkendelser af den slags, som jeg har kastet mig ud i. Jeg blev derfor henvist til Preben Egelund (http://www.prebenegelund.dk/), da han beskæftiger sig med typegodkendelser af specielle køretøjer. Mail er derfor afsendt.

Derudover hyggede jeg mig tirsdag formiddag med at måle alle stangforbindelserne op i undervognen på Ole-Henry, og har nu regnet på de kræfter, der fordeler sig ned til bremsebakkerne. Det næste bliver bremsekraftfordelingen i bremsetromlen.

mandag den 27. september 2010

Starter-blocking

I finally found some time to wrench on the broken A-motor, when my brother came in friday night. And it turned out, that it was the starter, who blocked up the intire driveline!

So instead of a engineoverhaul, it might be doable with a new starter!

So the B-motor is still planed to become a much finer engine, before becoming a new resident of Ole-Henry!
A huge thanks to Mathias for being so helpfull with the motor and the floor in my new garage!

onsdag den 22. september 2010

Nu med hjemmeside!

Så fik jeg lige smækket en hurtig hjemmeside sammen også:
Der er ikke så meget på endnu, men den er også mest ment som en reservation af domænenavnet.

Ang. projektet, så har jeg fået svar fra Teknologisk Institut, og et hurtigt prisoverslag lød på 20-40.000kr. Tilgengæld er det ikke længere umuligt, på trods af, at Ford Motor Company Danmark ikke kunne hjælpe med noget - de ville ikke en gang have noget med amerikanskproducerede Ford at gøre. Ford i Amerika er ret tunge at danse med - de henviser mig til deres lokale historiske bibliotek og deres kundeservice, som endnu ikke har kunne komme med et svar.

Så nu står den på at få regnet en masse på bremserne, og så få de beregninger fremlagt for TI eller TÜV. De regner så efter, og hvis de godkender ombygningen, kan jeg så tage den videre til trafikstyrelsen, som så kan godkende det, når det er godkendt af eksempelvis TI eller TÜV i Tyskland.

Lad beregningerne begynde!...

mandag den 13. september 2010

På vægten, men ikke uden problemer...

Så blev bilen vejet, men ikke uden komplikationer - se mere på min engelsksprogede motorblog http://dannerrsbmotor.blogspot.com/

Behjælpelige med vejningen var Bagsværd Jernhandel, som jeg skylder en stor tak for hjælpen!

Modsat mine forventninger er den største belastning faktisk på bagakselen, på 580 kg. Totalvægten blev målt til 1066 kg, forakseltrykket til 480 kg, og ved at hæve bagenden 61 cm med en gaffeltruck, blev den nye forakselbelastning 518 kg.

Med de tal kan jeg meget snart have tyngdepunktet for en 1930 Ford model A Tudor!

Earlier in use than expected...

During an otherwise fantastic weekend with my brother and his friend, wrenching on the chopper, party with the infernal moped riders "Teufelkerle", hypnoboobies, garagemusic, tiresmoke and twostroke exhaust, I'm now faced with the need to fix up the engine a little sooner than first planed.

My brother and his old classmate Henrik came to visit, to see what I'm doing. And after showing them the office, the old Ole-Henry didn't start as usual. A little nudjing and pushing, but the engine looks to be broken down really bad this time! Not planed, not kuul!!

So the B-motor has to come alive soon, as I need it in the car for my bachelorproject - hydraulic brakes for the Ford Model A. And therefor I needed to have it weighed, which the local steel-recycling company, Bagsværd Jernhandel, was willing to help with. But the breakdown two days before made it quite a challange, which my good classmate Christopher helped with by pulling me in Ole-Henry with his 4,0 litre, six cylindered Toyota HJ60 LandCruiser, all the 3 miles throuogh the horrible morning traffic in downtown Lyngby. A big thanks to the guys at Bagsværd Jernhandel and a great bunch of thanks to Chris!!

It woun't be with blower or any fancy things at first, but it all depends on, how bad it is, when I get it appart. I just need a working engine in the car NOW!

fredag den 10. september 2010

Hovedet mod muren...

I følge mailen fra trafikstyrelsen skal bilfabrikanten "sige god for ombygningen", så det mest naturlige er da at ringe til Ford Motor Company Danmark. Svaret derfra lød noget i stil med "det kan vi ikke, fordi vi kun kan det for biler 10 år tilbage... Og vi har egentlig ikke noget med de amerikanske Ford at gøre..." Taget ud af en længere kontekst, men det var i grove træk det, der kom ud af det.
Jeg fik dog et navn, Bill Jørgensen, som sidder med den slags for nyere biler, men i følge hans kollega, som jeg snakkede med, kan det altså ikke lade sig gøre.

Jeg skal derfor have fat i Ford i USA, så hvis nogle har navn på en kontaktperson, må I endelig sige til!

torsdag den 2. september 2010

Prøvningslaboratorium

Fik fat i en mailadresse på en tidligere elev af min vejleder, der arbejder i trafikstyrelsen (tidl. færdselsstyrelsen), og mailede ham om projektet. Og allerede i første mail fra ham nævner han fy-ordet "prøvningslaboratorium"!
- Men jeg lader mig ikke slå ud så let, og fortsætter kampen mod systemet for at få det godkendt som et ombygningskit til brug for andre end mig senere hen!

Jeg har fået set den DVD fra Søren- mange tak, Søren!- der beskriver ombygningen af '40 Ford bremser til at passe en A-Ford, og den beskrev nogenlunde det samme som jeg har fundet forskellige steder på nettet.

Jeg kommer til at hente det sæt ekstra aksler, som jeg har i værkstedet på Lolland, så jeg kan lave frigange, m.m., inden de originale bremser afmonteres Ole-Henry. I den forbindelse mangler jeg et sæt bagakselbarduner, da de ikke er på mine ekstradele.

Jeg fik i går lov til at låne et sæt ombyggede forreste ankerplader af Niels Kallehauge - mange tak, Niels!- hvor der nu sidder en lille hydraulisk slavecylinder i stedet for, så nu kan jeg begynde at opstille regneark for de nødvendige beregninger.

Men først skal bilen vejes ind, så akselbelastningerne og tyngdepunktet kan beregnes, og så skal det oprindelige bremsesystem beregnes.

mandag den 30. august 2010

Projektstart!

Så kom dagen for den officielle projektstart, og kort tid forinden gik min computer i stykker! En dårlig start, men det giver vel en flot afslutning!

Jeg arbejder med to løsninger: en ombygning af originalbremserne til hydrauliske ud fra Niels Kallehauges model (Tak, Niels!) med mekanismen erstattet af en hydraulisk hjulcylinder og hovedcylinder monteret på et beslag på siden af gearkassen, således at det (forhåbentlig!) er muligt at beholde den originale pedalopsætning, samt en løsning med at montere et mere moderne bremsesystem, nemlig et sæt Bendix-bremser, svarende til ca. '39 Lincoln, som skulle være væsentlig bedre bremser.

Jeg har i den forbindelse forsøgt at komme i kontakt med MT Car Products, men indtil videre har de- mildt sagt- været sparsomme med deres svar. Derfor begynder jeg at kontakte andre firmaer, som også skulle kunne levere Bendix-bremser, for at undersøge, om de også laver dem med hulafstanden passende på A-Fords for- og bagtøjet.

torsdag den 5. august 2010

Sommeren i fuld gang!

Så er sommeren i fuld gang, og A-Forden har fået lov til at blive rørt! Første store tur gik søndag den 13. juni fra værkstedet på Lolland ind til København, en tur på ca. 160 km. Den skulle nemlig være klar til Bedrock-træffet på Fyn weekenden efter - hvor vi skulle have forsvaret sidste års "1st Car" i grusgravsræset. Det blev dog aflyst pga. regn.
Weekenden derefter kørte Ole-Henry og jeg til grusgavsræs ved South Island Rumble i Kalvehave. Efterfølgende er der blevet kørt en del småture, bl.a. ud til Carsten i Virum, som gerne vil hjæpe, hvis jeg får brug for anden ingeniørstøtte.

De mange køreture har overbevist mig om behovet for bedre bremser, for det kræver altså en portion tålmodighed at stoppe Ole-Henry. Jeg har indtil videre kunne rede det med håndbremsen, når folk kører ud foran bilen - jeg ved ikke, om de bliver blændet af bilens skønhed eller ikke tror, at den faktisk kører lige så stærkt som andre biler - men det har et par gange været tæt på.

I forbindelse med projektet har jeg valgft at få nyt telefonnummer, som passer lidt bedre. Derfor kan jeg fremover kontaktes på 31-Fo-A-Rod (+45 31 36 27 63)

Jeg glæder mig til at komme i gang!

fredag den 25. juni 2010

It's home!

My B-engnie is finally home!

It got unloaded the country way:
The frame, it's positioned in:

Markings on the head (supposedly it's a Kölner industrial head):

Markings on the engine:

And just maybe:
Can't wait till getting it appart! But that will not happen for a few weeks, due to work and other timeconsuming stuff!

"Honey, it's home!"

After a 16 hour tour (of which a couple of them was spend on talking), I now have my "new" B-engine within my grasp!
Pictures will be posted tomorrow... :-)

torsdag den 17. juni 2010

I've found a Ford B-engine!

It's an engine used on a technical school as an assembly engine for car-mechanics apprentice, which means, it's been assembled and disassembled many times, which means all threads in the block should have an overlook as the first thing.
The plans at the moment is to bore out the bearing to replace them with inserts (from a MG-B or any other, which is supposed to fit aruond the crankshaft), a sharper camshaft, balanced crankshaft, exaust header, 2 Stromberg "81"s (if I find one more!)...

But the money is the issue, so time will tell, how many of the plans, I'll get to realize.

mandag den 14. juni 2010

Min anden A-Ford

Da jeg købte min første Ford model A, kom lysten snart til at bygge min egen A-Ford fra bunden.
Efter at have ringet på en annonce om en ramme, fandt jeg ud af, at sælgeren lå inde med en kabinen fra ½ tons ladvogn fra '31, samt flere dele til et kommende projekt, og at han var et besøg værd. Inden jeg kørte derfra, havde jeg brugt alle de penge jeg havde med, samt en lånt halvtredser, og jeg var nu ejer af en chassisramme, en lidt mangelfuld ladvognskarosse i dele med tilhørende '30 papirer, en tudor karosse i dele, monteringsramme, to torpedovægge, en hjelm, en køler og en '30 kølermaskiring. Og sammen med det for- og bagtøj, der fulgte med min første A-Ford, er der grundstenene til et projekt.
En klar inspirationskilde til byggeriet er denne røde A-Ford: http://clunkbucket.com/four-pot-flathead-ford/
Så er det bare et spørgsmål om tid, penge og tålmodighed. Men jeg regner med, at den en dag kommer på vejene, bygget af mig selv!

Nu kørende!

Efter en weekend i værkstedet, er bilen kørende igen, og nu uden vandspild!
Der var rust i fjerde cylinder, efter at toppakningen gik i stykker i November.
Det blev pudset forsigtigt med sandpapir korn 400, og så håber jeg, at der ikke opstår flere problemer med den foreløbig.
Det lykkedes også at stoppe vandudslippet nogenlunde. Der var to gevinder i blokken, der var ødelagte, som begge fik Helicoil (http://www.helicoil.in/helicoil.htm). Fremgangsmåden er at bore det gamle gevind op, skære nyt gevind med samme stigning i en større diameter, og skrue gevindfjedren i, som bolten så skal monteres i. Efter at have monteret det hele igen, var gevindet ved siden af det med vandudslippet utæt, men jeg håber det sætter sig, når jeg får spændt topstykket efter i de kommende dage.
Men nu skulle "Henry" være godt kørende igen, og projektet kan komme igang!

mandag den 17. maj 2010

Projektdisposition godkendt!

Så er mødet overstået, og jeg har fået lov til at se på ombygningen af min Ford A som bachelorprojekt!

Projektet skal indtil videre omhandle ombygning af bremserne, ombygning af støddæmperne til teleskopstøddæmpere, og så ses der ikke videre på bladfjederen endnu.
Selve projektteksten bliver rettet til undervejs i projektet, så den kommer til at passe med den retning, projektet udvikler sig i, da vi på nuværende tidspunkt ikke med sikkerhed ved, hvor meget arbejde der er i at få den godkendt med de nye bremser! Det kan være, der er områder, man pludselig skal gå meget i dybden med, og derfor er projektet meget flydende indtil afleveringsdatoen 21/1-2011.

Så nu står den på dataindsamling og klargøring til projektstart 30/8 2010!

Jeg glæder mig!...

lørdag den 15. maj 2010

Foreløbig projektdisposition

Jeg skal til møde med dem, som nok bliver vejledere på projektet på mandag kl. 10:00, og derefter ved jeg helt præcist, hvad projektet kommer til at gå ud på. Dertil har jeg forfattet en dispositionstekst til projektet:


Projektdisposition, TIL GODKENDELSE MANDAG DEN 17/5-2010:

Bachelorprojekt omhandlende ombygning af en veteranbil, med henblik på bedre køreegenskaber.

Projektet gennemføres af diplom-maskiningeniørstuderende Daniel E. S. Jensen, i efteråret 2010.

Projektet går ud på at se på en forbedring af køreegenskaberne for en Ford model A fra 1930, således at den bliver mere behagelig at køre i, samt opnår nogle trafiksikkerhedsmæssige bedre egenskaber.

Der ses på på et eller flere af følgende punkter:
  1. Bremserne er originalt mekanisk aktiverede, med et system af stænger gennem hele bilen, hvilket har de ulemper, at ved hårde opbremsninger ender stængerne med at bukke, i stedet for at bremse bilen ned. Derfor ønskes en konvertering til hydrauliske bremser med så mange af originaldelene bibeholdt som muligt, således at ombygningen forhåbentlig kun kommer til at dreje sig om bremseslavecylinder* på den originale ankerplade med de originale bremsebakker, etablering af hovedcylinder (der tages fra et et-kredssystem fra en Volvo Amazon) med tilhørende montering, og bresmeslanger og -rør imellem de to.
    En sådan konvertering skal selvfølgelig kunne godkendes og synes, så den skal leve op til de krav og standarder, der findes på området, således at det ikke bare bliver et teoretisk projekt, men at det faktisk kommer i brug.
    Bilen hertil bliver en Ford model A, som den studerende ejer, og et af målene er at ikke måtte opgive de sorte plader, der sidder på bilen – den skal altså undgå en omregistrering.
    Planen med bremseprojektet er, at efterfølgende skal konverteringen kunne sælges som et ombygningssæt, bestående af de mekaniske dele og en typegodkendelse på monteringen af det, således at andre veteranbilentusiaster kan få forbedret deres bilers bremseevne, uden at det skal koste en ny typegodkendelse af køretøjet.

  2. Som en konsekvens af, at man har haft svært ved at skaffe reservedele til de originale støddæmpere, vides det, at flere af denne type bil kører rundt med teleskopstøddæmpere, men det er uvist, om de er typegodkendte.
    Derfor kan der i samme omgang ses på en godkendelse af et konverteringssæt til teleskopstøddæmpere*, med indfæstninger* på aksler og ramme, samt typegodkendelse.

  3. Der findes en type af den forreste bladfjeder, hvor indfæstningsøjerne er vendt opad i forhold til originalt, for at sænke bilen. Denne uoriginale reservedele er, så vidt vides, endnu ikke godkendt i Danmark.
    Fordelen ved en sænkning af bilen er bl.a. at man får et meget lavere tyngdepunkt, som giver nogle bedre køreegenskaber, da bilen nu har en tendens til at krænge, allerede ved lave hastigheder.

Den studerende ligger inde med en del af de nævnte dele, men dele markeret med * skal hjemkøbes, eksempelvis fra USA, hvorfor det nu er vigtigt at få fastslået projektets omfang, således at delene kan bestilles i tide.

Som bachelorvejleder på projektet er tilknyttet XXXXX, leder på Institut for Mekanisk Teknologi, og som ekstern vejleder XXXXXX, der er underviser i faget XXXXXXXX ved samme institut.

Først vil jeg forsøge at få projektets første del godkendt, således at jeg koncentrerer mig om at få bedre bremser på A-Forden, men hvis de ikke mener det projekt er stort nok, udvides det med et eller flere af de andre forslag.

Så må vi se, hvor meget af det, der bliver tid til, og hvor mange dele jeg skal til at bestille hjem!

torsdag den 6. maj 2010

Starten på min blog!

Jeg valgte at starte en blog, da jeg nu snart skal til at begynde på mit batchelorprojekt. Det kommer til at være blog-emnet det første stykke tid, men andre ting kan jo opstå undervejs! ;-D

Jeg har i mange år drømt om at bygge, beregne, syne og få godkendt min egen hot rod. Derfor startede jeg for snart 3 år siden at læse til maskinkonstruktionsdiplomingeniør (ja, det er noget af en titel!) med henblik på at kunne bygge gamle biler om. Hvorvidt der så bliver en karriere ud af det, vil tiden vise, men om end ikke andet, så kan jeg så bygge mine egne biler i min fritid.

Siden er jeg så småt begyndt på at skaffe grobund for et projekt. Jeg købte mig derfor en original Ford A Tudor fra 1930 for 2 ½ år siden, med planen om at bygge rod på den.

Men jeg nænner ikke at skære i den, og slet ikke, da jeg senere fik købt en ramme og en karosse til Ford A ladbil fra 1931, som så nu skal bygges som en diskret hot rod. Planen er at den skal have en Volvo B20 motor med kompressor, samt en masse dele fra Volvo Amazon, da jeg har kørt Amazon i omkring 8 år nu, og derfor har en masse reservedele til den model.

Planen er så nu, at da det kun er små og diskrete ombygninger, jeg vil have på Tudor'en, at jeg skal forsøge at få godkendt, at mit bachelor projekt skal være en konvertering af bremsesystemet fra det originale stangsystem til hydraulisk, med de nødvendige dokumentationer, beregninger og typegodkendelser, således at jeg kan få synet bilen med ændringerne. Jeg har snakket med de to, som nok skal blive mine vejledere, og vi er blevet enige om, at vi skal mødes mandag den 17. maj for at snakke projektet på plads. Så jeg venter spændt på en godkendelse og en specificering af opgaven, som jeg så skal arbejde med resten af min uddannelse.

Så følg med på min blog, og så, hvad det ender med!